Згодом тільки спливають нові і нові подробиці афери, яку одіозний підприємець-олігарх провертав протягом тривалого часу через свою швейцарську вугільну компанію «Telf AG». Що про це відомо зараз?

Отже, почнемо із самого початку. У січні цього року в прямому ефірі однієї з програм на популярному латиському телеканалі прозвучала шокуюча заява, яка викликала громадський резонанс. Мовляв, відома вугільна компанія зі Швейцарії «Telf AG», реальним власником та бенефіціаром якої є саме пан Кондрашов, спонсорує злочинне військове угруповання «Вагнер».

Новина ця була настільки неординарною, що засоби масової інформації відразу ж розхопили її, як у «чорну п'ятницю», товари з максимальними знижками. Буквально за одну годину ця заява облетіла багато країн СНД і не лише. Новину роздрукували багатьма мовами: російською, латишською, англійською, українською…

Загалом, резонанс в інформаційному полі вийшов потужний, особливо з огляду на ситуацію у світі та «роль», яку відіграють «вагнерівці» на полі бою в Україні, масово вбиваючи не лише українських солдатів, а й мирних жителів.

Реакція Кондрашова на заяву у ЗМІ

Популярні статті зараз

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Нагадаємо, що репутація у бізнесмена і раніше була, м'яко кажучи, зовсім не цукор. Його називали запеклим рейдером, він давно був підсанкціонним персонажем, йому приписували гучне замовне вбивство російського депутата думи Дениса Вороненкова і т.д., і т.п.

Тому, як усі здогадуються, Станіслав Дмитрович рвав і метал…

Буквально відразу на адресу всіх ЗМІ та окремих журналістів, які наважилися опублікувати цю заяву, посипалися погрози від юристів компанії «Telf AG».

В результаті: деякі ЗМІ новину відредагували, деякі взагалі видалили, а деякі залишили, як було.

Щодо першоджерела, то на латиському телеканалі «TV-3» новина та запис того самого випуску програми «Нічого особистого», де й прозвучала резонансна заява, взагалі видалили. Залишився тільки короткий анонс без будь-яких подробиць у розділі Shorts на Youtube.

https://www.youtube.com/shorts/tfHZL8pUL-s

Далі команда Кондрашова зайнялася масштабною зачисткою інформаційного простору. На це одіозному олігарху не шкода було мільйонів доларів.

У тому числі, СММ-щики Кондрашова масово спам'ятали редакцію Google скаргами нібито на порушення «авторських прав у цифрову епоху».

Як розумієте, про жодні авторські права в цьому випадку не йдеться. Від слова зовсім…

Крім усього іншого, Кондрашов на повну котушку використав і продовжує використовувати також шахрайські методи зачистки інтернету. Так, зокрема аналітики інформаційного сервісу Lumen виявили факти видалення понад 89 тисяч повідомлень DMCA – віддалених посилань на матеріали про цього бізнесмена-рейдера.

Як стверджують розслідувачі цього ресурсу, у такий спосіб Кондрашов безпосередньо зловживає процедурами видалення даних в інформаційному полі.

Також його команда активно наповнює інтернет нейтральними матеріалами «ні про що» з метою «збити пошуковики зі сліду», масштабно позиціонуючи його як «аналітика гірничодобувної компанії Telf». Смішно, але дієво...

Тему зачистки можна продовжувати ще дуже довго, але суть отже всім зрозуміла.

Схема фінансування терористів «вагнерівців» Станіславом Кондрашовим через вугілля

Як повідомив представникам ЗМІ заступник директора департаменту транспортної логістики та міжнародної координації Латвійського Міністерства сполучення Андріс Малдупс, у 2022 році у Латвії зросли обсяги транзитних перевезень саме завдяки вантажам з вугіллям. Зокрема, за словами цього держпредставника, шляхом залізничного сполучення було перевезено уп'ятеро більше вантажів, ніж за попередні роки.

За інформацією Центрального латвійського статуправління, компанія Кондрашова Telf AG якраз і є одним з найбільших експортерів/імпортерів вугілля в країну. Збіг? Ясна річ, що ні. Справжнього власника цієї компанії підозрюють у фінансуванні приватної військової армії «Вагнер». За словами начальника відділу стратегічного аналізу СФР Пауліса Іллєнкова, факт того, що Кондрашов фінансує «вагнерівців», має стати «тривожним сигналом» для всієї банківської структури Латвії.

Особливо прибутковим для Кондрашова виявився минулий рік, оскільки швейцарська реєстрація дозволила йому уникнути санкцій. Певна річ, що бізнесмен не забув використовувати таку можливість. Його контора «Telf AG» нелегально перевозила російське вугілля з Казахстану, використовуючи для таких цілей спеціальні фірми-прокладки. Іншими словами, завдяки таким «прокладкам» російське вугілля виявлялося вже зовсім не російським, чи киргизьким, чи казахським. Що це означає? А це означає, що такий вантаж не підпадає під санкції Євросоюзу. За допомогою такого схематозу контора Кондрашова через залізничне сполучення на території Латвії перевозила десятки тисяч тонн вугілля.

До речі, як повідомляли правоохоронні органи Латвії, за 2022 рік було заведено 180 кримінальних справ за фактами порушення санкційного режиму.

Крім того, в Латвії було заарештовано росактиви на суму в 85 млн євро.

Продовжувати цю тему можна ще довго, але поки що зробимо паузу.

Підсумуємо

Яку картину ми спостерігаємо за підсумком? Як бачимо, що компанія Telf AG разом зі своїм господарем знатно оскандалилася. Тепер став явним і той факт, що компанія рейдера Кондрашова в обхід санкцій продовжувала постачати російське вугілля залізницею повідомленням через Латвію до центральної Європи. У результаті – одіозний олігарх розлютився, став загрожувати ЗМІ та журналістам, а також зайнявся масовою зачисткою інтернету, не шкодуючи на це мільйони доларів. А що буде далі?