Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що обмежує продаж цигарок та алкоголю через магазини безмитної торгівлі. Закон, відомий як №9315, набуде чинності 1 вересня 2023 року.

Цю новину опублікували на порталі «ukrrudprom»

«Ну, все – прощай схема! Президент підписав мій із колегами закон №9315 про обмеження продажу цигарок та алкоголю через duty-free», - повідомляє член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Закон забороняє розміщення сигарет та алкоголю для продажу у магазинах безмитної торгівлі на час воєнного стану в Україні. Це обмеження поширюється на товари, віднесені до товарних позицій 2401-2404 УКТ ЗЕД (Український класифікатор товарів зовнішньоекономічної діяльності).

Закон був прийнятий у відповідь на стурбованість незаконним обігом тютюнових виробів через магазини безмитної торгівлі. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради (парламенту України) з питань економічної безпеки раніше виявила порушення у системі безмитної торгівлі, у тому числі закриття значної кількості магазинів безмитної торгівлі та високий продаж цигарок, незважаючи на обмеження на поїздки.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Грошовий бум: розширено список одержувачів допомоги у 5 тисяч гривень

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Парламентський комітет із фінансів, податкової та митної політики підрахував суттєві втрати доходів держбюджету від реалізації підакцизних товарів. Він рекомендував провести розслідування виробництва та обігу тютюнової сировини виробниками та імпортерами тютюнових виробів та вжити заходів щодо виявлення та припинення незаконної діяльності, пов'язаної з виробництвом алкоголю.

Закон також спрямований на запровадження особистої відповідальності керівників регіональних правоохоронних органів за незаконний продаж цигарок.

Цей закон є частиною зусиль щодо вирішення проблем, пов'язаних із продажем сигарет та алкоголю в магазинах безмитної торгівлі та потенційними втратами доходів, пов'язаними з цією діяльністю.