На території України вже другий рік продовжується мобілізація. Це говорить про те, що вона не стоїть на одному місці та постійно вдосконалюється. Змінено процес вручення повісток та всі можливі процеси. Однак тепер військкомати переходитимуть на єдину електронну базу. Це говорить про те, що дані з паперів переноситимуться у програми і не тільки. Спочатку всі чоловіки віком від 18 до 60 років будуть зобов'язані отримати електронний код.

Про це повідомляється на сайті "gsminfo"

Як повідомляється, цей електронний код буде видано всім: від призовників до резервістів. На даному етапі ця процедура знаходиться в розробці, але вже найближчим часом вона почне працювати. Коди будуть складатися з 12 цифр, у яких будуть зашифровані дані кожного чоловіка.

Важливо зазначити, що цей проект планують запустити вже до кінця року, і всі військкомати матимуть доступ до цієї системи.

медкомиссия в военкомате
медкомиссия в военкомате
\n

Популярні статті зараз

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Крім цього, повідомляється, що цей код показуватиме не лише інформацію про українця, а й його місцезнаходження. Так, він буде вбудований у військовий квиток, а це говорить про те, що військкоматам не потрібно буде когось шукати.

Впровадження даних кодів більше нагадуватиме вручення повісток. Так, ті чоловіки, які офіційно працевлаштовані, отримуватимуть спеціальні виклики. У цьому виклику так і говоритиметься, що чоловік повинен з'явитися у військкомат для отримання коду. Військовообов'язкових та безробітних українців закликають з'являтися у військкомати добровільно для цієї процедури.

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі
\n

Потрібно відзначити, що завдяки цьому нововведенню будуть вручатися повістки всім: від звільнених від служби до людей з білим квитком.